Svenskt Växtskydds verksamhet 2023

2023 kommer gå till historien som ett av de mest utmanande och överraskande åren i lantbrukarminne. De tidigare åren har präglats av pandemi, energikriser och oroligheter på den globala marknaden vilket gjort att svenskt lantbruk har fått och får ett ökat politiskt och allmänt fokus. Vi i växtskyddsbranschen är en liten del i ett stort nätverk när det gäller viktiga insatsvaror för vårt lantbruk och ser naturligtvis positivt på en ökad inhemsk produktion och satsning på svenskt lantbruk. Växtskyddsbranschen jobbar därför aktivt med att utveckla svenskt lantbruk till ett effektivt och hållbart lantbruk som kan ta sig an framtidens utmaningar.

Svenskt Växtskydd har odlingsåret till trots fortsatt ha fokus på kärnverksamheten med det goda samarbetet med myndigheter och olika organisationer. Detta är mycket viktigt för att kunna lyfta fram aktuella växtskyddsfrågor och regelverk där det behövs en bred uppslutning och förståelse från företagen, myndigheterna och odlarna.

Ovanpå detta är EU-kommissionens strategi Farm to Fork något som har bevakats intensivt och som under årets gång har visats sig ha alla de brister som Svensk Växtskydd noterat under en längre tid.

Läs mer om verksamhetsåret 2023 i Svenskt Växtskydds verksamhetsberättelse 2023.